OZIQ-OVQAT SANOATIDA PALMA YOGʻIDAN FOYDALANISH: FOYDALI VA ZARARLI XUSUSIYATLARİ: https://doi.org/10.5281/zenodo.15259387 - Bahodirova , Y.J.; Mamatkulova , I.E. (International scientific and practical conference, 2025)
Palma yogʻi, oziq-ovqat sanoatida keng tarqalgan va koʻplab mahsulotlarda ishlatiladigan muhim xomashyo hisoblanadi. U yuqori darajadagi toʻyinmagan yogʻlar, shuningdek, oʻziga xos shirin ta’m va tuzilma xususiyatlari bilan mashhur. Palma yogʻining oziq-ovqat sanoatidagi roli oʻsib borayotgan global talab bilan birga, uning sogʻlikka ta'siri va ekologik salohiyati haqida koʻplab bahs-munozaralarga sabab boʻlmoqda. Ushbu tezisda palma yogʻining oziq-ovqat sanoatidagi foydalanishining ijobiy va salbiy tomonlari tahlil qilinadi.