AMARANT UNIDAN FOYDALANGAN XOLDA NON MAXSULOTLARINI TARKIBINI BOYITISH TEXNOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15261159 - Salimova , F.B; Xolmirzayeva , N.O; Sobirova , M.B (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda amarant unidan foydalanish orqali non mahsulotlarining oziqaviy qiymatini oshirish masalasi yoritilgan. Amarantning yuqori protein miqdori, muhim aminokislotalarga boyligi, mineral moddalar va antioksidantlarga ega ekanligi asoslangan. Amarant unining glutensizligi sababli uni bug‘doy uni bilan aralashtirib foydalanish texnologik jarayonlarga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi ta’kidlangan. Non ishlab chiqarish texnologiyasi, xamir tayyorlash usuli va pishirish jarayonlari ham mavjud. Amarant unining qo‘shilishi non mahsulotlarining biologik va energetik qiymatini oshirishga, shuningdek, ularning iste’mol xususiyatlarini yaxshilashga xizmat qiladi.