QAHVA ICHIMLIGINI INSON ORGANIZMIDAGI AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15261236 - Sharofova , I.I; Mamatkulova , I.E. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada qahvaning kelib chiqish tarixi, kimyoviy tarkibi, inson uchun foydali va zararli tomonlari aks attirilgan. Qahva mahsulotlari tarkibida vitamin miqdori me’yor talablaridan kam va tarkibida kofein miqdori me’yordan ko‘p ekanligi ya’ni 2.5 barobar ko‘p ekanligi haqida ma’lumot berilgan.