SOYA O'SIMLIGINI OZIQ-OVQAT ISHLAB CHIQARISH SANOATIDAGI OZIQAVIY QIYMATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15261593 - Toshmurodov , M.B.; Mamatkulova , I.E. (International scientific and practical conference, 2025)
Soya o‘simligi oziq-ovqatda, texnikada, konserva tayyorlashda, sut, qandolat mahsulotlarining boshqa tarmoqlarida ishlatiladi. Aholini ayniqsa bolalar va o‘smirlarga yetarli miqdorda yuqori sifatli oqsillar bilan ta‘minlash zarurati asosan, past biologik ahamiyatga ega bo‘lgan o‘simlik oqsillarini o‘z ichiga olgan qandolatchilik mahsulotlarini yuqori biologik ahamiyatga ega bo‘lgan oqsillar bilan boyitish maqsadga muvofiqligini ko‘rsatadi.