OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARINI SAQLASH USULLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15275690 - Zokirova , F.I.; Mamatkulova , I.E; Soatov , B.B. (International scientific and practical conference, 2025)
Biotexnologik usullar oziq-ovqat mahsulotlarini saqlashda katta imkoniyatlar beradi. Xususan, ularning sifatini yaxshi saqlash, muddatini uzaytirish, iste’mol uchun xavfsizligini ta’minlashda muhim rol oʻynaydi. Bu usullar tabiiy mikroorganizmlar, fermentlar, genetik modifikatsiya va zamonaviy biotexnologik innovatsiyalarni oʻz ichiga oladi. Saqlash uchun eng avvalo oziq-ovqatning turiga e’tibor berish kerak boʻladi chunki, har bir oziq-ovqat tarkibiga koʻra farqlanadi va saqlash sharoiti boʻyicha turlicha boʻladi. Toʻgʻri saqlash samarali boʻlsa maksimal foyda va yetarli ozuqaviy qiymatlarga erishish mumkin.