OZIQ-OVQAT SANOATIDA SUT KISLOTASINING QOʻLLANILISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15275810 - Axtamkulov , A.A; Mamatkulova , I.E (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda sut kislotasini oziq-ovqat sanoatda qoʻllanilishini, undan olinadigan mahsulotalr haqida yoritib berilgan. Sut kislotasi (C₃H₆O₃) - tabiiy organik kislota boʻlib, oziq-ovqat sanoatida konservant, pH regulyatori va ta’m kuchaytiruvchi modda sifatida keng qoʻllaniladi. U E270 oziq-ovqat qoʻshimchasi sifatida tasniflangan va inson sogʻligʻi uchun xavfsiz hisoblanadi.