RHIZOCTONIA SOLANI ZAMBURUG'I TOMONIDAN KELIB CHIQADIGAN KASALLIKLAR VA ULARGA QARSHI KURASH CHORALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15300314 - Yoqubov , D.M.; Ergashov , F.Sh.; Bo‘ronova , X.T. (International scientific and practical conference, 2025)
Hozirgi kunda zamon taraqqiylashgani sayin o ‘simlik va hayvonot dunyosida turli o’zgarishlar yuzaga kelmoqda, ya‘nikim turli xildagi kasallilar kelib chiqmoqda. Shulardan bir nechtasi kartoshka o‘simligi o‘sish, rivojlanish va tugunaklarini saqlash jarayonida turli-xil zamburug‘, bakteriya,virus kasalliklari bilan kasallanadi. Zamburug‘ kasalliklariga fitoftorioz, rizoktonioz, fuzarioz kiradi. Tugunaklarni saqlash jarayonida fitoftorioz kasalligi ko‘p uchraydi.