QURG'OQCHIL SHAROITDA O'SUVCHI PEGANUM HARMALA ENDOFIT BAKTERIYA SHTAMMLARINING NO'XAT O'SIMLIGI O'SISH XUSUSIYATIGA TA'SIR IMKONIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15300370 - Muxtarova , S; Alikulov , B (International scientific and practical conference, 2025)
Bugungi kunda qurg‘oqchilik qishloq xo‘jaligi ekinlarining o‘sishi, rivojlanishi va hosildorligiga jiddiy xavf keltiruvchi iqlim omillaridan biri bo‘lib, bu o‘z navbatida oziq ovqat taqchilligini yuzaga keltiryabdi. Shu sababli ushbu maqolada O‘zbekistonning qurg‘oqchil va yari qurg‘oqchil mintaqalarida keng tarqalgan Peganum harmala o‘simligidan ajratib olingan endofit bakteriya shtammlarining no‘xat o‘simligi o‘sish xususiyatlariga ta’sirini aniqlashga doir tajribalar natijalari bayon qilingan.