PESHKO' TUMANI TUPROQLARIDAN SHO'RGA CHIDAMLI BAKTERIYALARNI AJRATIB OLISH VA IDENTIFIKATSIYA QILISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15321578 - Roziqova , N.R. (International scientific and practical conference, 2025)
Zamonaviy mikrobiologiyaning bugungi kunda tezkorlik bilan rivojlanib borayotgan yo‘nalishlaridan biri, tuproq bilan mikroorganizmlar orasidagi munosabatlarni o‘rganishga qaratilgan izlanishlar hisoblanadi. Ayniqsa, sho’rlangan hududlardagi yerlarning, suvlarning ekologik xususiyatlaridagi o’zgarish sabablarini ilmiy asoslash va ularga yechim topish dolzarb muammolardan biridir.