SCENEDESMUS SUVO'TINING OQOVA SUVLARNI TOZALASHDAGI AMALIY AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15321818 - Axrorova , O. Y; Sobirova , M.B (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada Scenedesmus suvo‘tining absorbsiya xususiyati yordamida oqova suvlardagi zararli moddalarni olib tashlashning bir necha usullari haqida ma’lumot bor. Shu bilan birga oqova suvlarni tozalashning: mexanik, fizik-kimyoviy, biokimyoviy va biologik usullari mavjud. Bundan tashqari Scenedesmus suvo‘tining chiqindili oqova suvlarni tozalash samaradorligi, oqova suvlarni tozalashdagi amaliy ahamiyati to‘g’risida ma’lumotlar keltirilgan.