MIKROORGANIZMLARDAN MAHSULOTLARNI AJRATISH USULLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15321828 - Jo’rakulova , M.K; Aliyeva , M.M; Sobirova , M.B (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada, mikroorganizmlardan mahsulotlarni ajratish usullari va fermentatsiya jarayoni tugagandan soʻng kultural suyuqlikda mikroorganizm mahsulotlari, oziq muhitining qoldiqlari, penogasitel va boshqa xil erigan va erimagan mahsulotlar mavjudligi yoritib berildi. Mahsulotlarni mikroorganizmlar bevosita oʻzlari kultural suyuqlikka chiqarishlari yoki ularning metabolitlari kultural suyuqlikda erigan holatda boʻlishi aniqlandi.