BIOGUMUS VA MIKROORGANIZMLAR YORDAMIDA TUPROQ UNUMDORLIGINI OSHIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15322336 - Ropiyeva , Z.G‘; Eshbekova , O.Sh; Soatov , B.B (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda biogumus va foydali mikroorganizmlarning tuproq unumdorligini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Biogumus – chuvalchanglar yordamida organik chiqindilarning parchalanishidan hosil bo‘lgan tabiiy o‘g‘it bo‘lib, u tuproq tarkibini yaxshilaydi, o‘simliklar o‘sishini tezlashtiradi va ekinlarning hosildorligini oshiradi. Shuningdek, mikroorganizmlar tuproqning biologik faolligini oshirish, tuproqni patogenlardan himoya qilish va mineral moddalarni o‘zlashtirishda muhim rol o‘ynaydi.