BUG'DOY O'SIMLIGI ILDIZIDAGI FOYDALI BAKTERIYALAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15322916 - Shayzoqov , F.R; Sobirova , M.B; Oripova , E.R (International scientific and practical conference, 2025)
Bug'doy ildizlaridagi foydali bakteriyalar o'simlikning o'sishi, rivojlanishi va sog'lig'iga katta ta'sir ko'rsatadi. Bu mikroorganizmlar o'simliklar bilan simbiotik aloqada bo'lib, bir nechta muhim vazifalarni bajaradi. Ba'zi bakteriyalar, masalan, Rhizobium va Azospirillum, ildizlarda azotni bog'lash jarayonini amalga oshiradi. Azot o'simliklar uchun muhim oziq moddadir, lekin u yerdagi shakllarda mavjud emas. Shuning uchun, bu bakteriyalar atmosferadagi azotni o'simlikka taqdim etadi va o'sish uchun zarur bo'lgan ozuqa moddalarini ta'minlaydi.