TAGETES ERECTA LINN O'SIMLIGINING DORIVOR XUSUSIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331325 - Yo‘ldosheva , P.L; Suvanqulova , E.E (International scientific and practical conference, 2025)
Tagetes erecta o’simligining kelib chiqishi va dorivor xususiyatlari va o’simlik haqida qiziqarli ma’lumotlar keltrilgan. Tagetes erecta gullari turli xil hid va ranglarga ega, ularda sariq rang eng keng tarqalgan. Bu gullar qutulish mumkin, shuningdek, rang beruvchi va ziravorlar sifatida ishlatiladi. Guldan olingan sariq bo'yoq oziq-ovqatlarni bo'yash va lazzatlanish uchun ziravorlar o'rnini bosuvchi sifatida ishlatilishi mumkin.