KLEBSIELLA MICHIGANENSIS BAKTERIYASINING SHOLICHILIKDAGI AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331434 - Tuychiyeva , M.G’; Mamatqulova , I.E (International scientific and practical conference, 2025)
Hozirgi kunda oʻsimliklarga koʻp miqdorda kimyoviy oʻgʻitlar bilan ishlov berilishi natijasida tuproqda ogʻir metallar toʻplanmoqda. Bu esa oʻsimliklarda stresga sabab boʻlib ularning hosildorligiga salbiy ta’sir koʻrsatmoqda. Tuproq tarkibidagi ogʻir metallarni bartaraf etishni enterobakteriaceae oilasiga kiruvchi klebsiella michiganensis turi va sholi navlarida oʻrganilganligi haqida fikr yuritiladi.