TURLI EKOLOGIK SHAROITLARDA O'SUVCHI CHAKANDA O'SIMLIGI RIZOBAKTERIYALARINING AYRI SABZAVOT EKINLARIGA TA'SIRINI O'RGANISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331441 - Mamirova , O.A; Artikova , R.M (International scientific and practical conference, 2025)
Mazkur maqolada turli ekologik sharoitlarda chakanda-(Hippophae rhamnoides.L) oʻsimligi rizobakteriyalarining ayrim sabzavot ekinlariga (masalan, pomidor, bodring, kartoshka) taʼsiri oʻrganiladi. Tadqiqot davomida rizobakteriyalarning sabzavot ekinlarining unib chiqishi, ildiz tizimining rivojlanishi va hosildorligiga koʻrsatadigan ta’siri baholanadi. Shuningdek, chakanda rizosferasida yashovchi bakteriyalarning o‘ziga xos biologik xususiyatlari, ularning o‘simlik bilan o‘zaro ta’siri va ekologik ahamiyati tahlil qilinadi. Olingan natijalar ekologik dehqonchilik, agrobiotexnologiya va o‘simliklarni biostimulyatsiya qilish sohalarida qo‘llanilishi mumkin.