BIOMASSALAR YORDAMIDA CHIQINDILARNI QAYTA ISHLASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331602 - Bosimova , M.Sh; Ismoilova , S.U; Urdusheva , G.V; Oripova , E.R (International scientific and practical conference, 2025)
Biomassa - bu organik materiallardan iborat bo‘lib, ularni energetika va sanoat jarayonlarida qayta ishlash imkoniyatlari kashf etilgan. Chiqindilarni qayta ishlashning ekologik va iqtisodiy ahamiyati ortib borayotgan hozirgi kunda, biomassa manbalaridan foydalanish muhim bir yo‘nalish sifatida ajralib turadi. Biomassaning chiqindilarga qarshi kurashdagi iqtisodiy samaradorligi, energiya tejashdagi roli va ekologik tiklanishdagi ahamiyatini ko’rib chiqamiz. Biomassani qayta ishlashning afzalliklari orasida chiqindilar hajmini kamaytirish, yashil energiya manbalarini ishlab chiqish va atrof-muhitni ifloslanishdan himoya qilish misol bo‘ladi.