CHIQINDILARNI BIOLOGIK QAYTA ISHLASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331681 - Mahramova , J.M; Mavlonov, I.I; Soatov , B.B (International scientific and practical conference, 2025)
Tobora ifloslanib bоrayotgan havo ekologik va salomatlik muammosiga aylanib bormoqda. Shu sababli atmosferani ifloslantiruvchi moddalar (VOC, zaharli moddalar va hid) emissiyasini nazorat qiluvchi qonunchilik tashkilotlari ko‘paydi. So‘nggi yillarda bu chiqindilarni nazorat qilish uchun biologik usullar ko‘proq qo‘llanilmoqda, chunki ular klassik fizik-kimyoviy texnikaning ko‘pgina kamchiliklarini bartaraf etadi.