MIKROALGLARDAN BIOPLASTIK OLISH TEXNOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15351848 - Tojiboyeva , E.Sh; Xo‘jabekova , F.I; Azimjonova , M.J; Soatov , B.B (International scientific and practical conference, 2025)
Plastik materiallarga bo’lgan global talab atrof-muhitga jiddiy zarar yetkazmoqda. Shu sababli bioplastik barqaror yechim bo’ladi. Chunki bioplastik barqaror, kam toksiklik xususiyati va yuqori parchalanishi tufayli ekologik toza hisoblanadi. Mikroalg biomassasi an’anaviy bioplastik va polimer bilan aralshib, bioplastikni yaxshilash uchun potensial to‘ldiruvchi va mustahkamlovchi bo‘la oladi.