PLASTIK PAKETLARDAN VOZ KECHISHNING EKOLOGIK AFZALLIKLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15351904 - Mamatqulova , Sh.H; Akmalova , M.A; Soatov , B.B (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda plastik paketlardan voz kechishning ekologik afzalliklari tahlil qilinadi. Plastik paketlarning atrof-muhitga salbiy ta’siri, ularning biologik parchalanishining murakkabligi hamda muqobil yechimlar – qog‘oz, mato va biologik parchalanadigan paketlardan foydalanish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada global tajriba va ekologik barqarorlikni ta’minlash uchun amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar haqida ham ma’lumot beriladi.