FERMENTLAR VA ULARDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15351981 - Kenjaboyeva , R.S; Ne‘matova , M.A; Sobirova , M.B (International scientific and practical conference, 2025)
Fermentlar tirik organizm hujayrasida kechuvchi turli kimyoviy reaksiyalarni katalizlovchi, oqsil tabiatli moddalardir. Fermentlarning shunday maxsus xususiyatlari sabab biotexnologik jarayonlarni tashkil qilishda, ularga alohida e’tibor qaratiladi. Ushbu maqolada fermentlar va ularning guruhlari, ahamiyati, manbalari, yurtimizda fermentlarni ajratib olish bo‘yicha amalga oshirilgan tadqiqotlar, muhim sanoat fermentlarini sintez qiluvchi produtsentlar haqida to‘plangan tahliliy ma‘lumotlar keltirilgan.