PLASTIK CHIQINDILARNI QAYTA ISHLASHDA BIOTEXNOLOGIYANING ROLI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15352012 - Zokirova , F.I; Jumamuratova , M.A; Soatov , B.B (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda hozirgi davrning global muammosi hisoblanadigan plastik chiqindilarning biotexnologik yoʻl bilan parchalash haqida fikr yuritiladi. Plastik chiqindilar million yillar davomida parchalanmasligi tufayli, tadqiqotlarda bioplastik ishlab chiqarish texnologiyasini yoʻlga qoʻyishi juda katta ahamiyatga ega.