BIOYOQILG'I ISHLAB CHIQARISHNING EKALOGIK AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15352217 - Abdug‘afforova , F.B; Anorboyev , A.U; Soatov , B.B (International scientific and practical conference, 2025)
Bioyoqilg'i fotoalbom yoqilg‘ilarga kam uglerodli alternativ sifatida ilgari surilmoqda, chunki ular issiqxona gazlari (IG) chiqindilarini kamaytirishga yordam beradi va transportning iqlim o'zgarishiga ta'sir qiladi. Shu bilan birga, ularning kengroq joylashishi kutilmagan ekologik oqibatlarga olib kelishi mumkinligi haqida ham xavotirlar mavjud. Ko‘plab hayot aylanishini baholash (LCA) tadqiqotlari iqlim o‘zgarishi va bioyoqilg‘ining boshqa atrof-muhitga ta'sirini ko‘rib chiqdi.