PISTIYA O'SIMLIGINING OQOVA SUVLARNI TOZALASHDAGI AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15352252 - Saydullayeva , O.T; Ne’matova , M.A (International scientific and practical conference, 2025)
Dunyoda suv zahiralarining, jumladan yer usti va yer osti suv larining sanoat korxonalari chiqindilari bilan keskin ifloslanishi insoniyat oldida turgan tashvishli muammolaridan biriga aylanib bormoqda. Mamlakatimizdagi daryolar, kanallar, suv omborlari va yer osti suv resurslariga bo‘lgan antropogen ta’sirlarni kamaytirish, ifloslangan suv havzalarini tozalashda tabiiy biotexnologik yechimlarni qo‘llash bugunnning dolzarb vazifalaridan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada aynan pistiya o‘simliklari yordamida oqova suvlarni tozalash imkoniyatlari haqida so‘z yuritiladi.