POPULUS EUPHRATICA DARAXTINI MIKROKLONLI KO'PAYTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15352280 - Otayeva, Z.E.; Yusupov, U.K.; Oripova , E.R (International scientific and practical conference, 2025)
Cho‘l teragi (Populus euphratica) odatda qurg‘oqchilikka chidamliligi va sho‘rlangan hududlarda o‘sish qobiliyati bilan ajralib turadi. Bu o‘simlik asosan O‘rta Osiyo, Yaqin Sharq va Shimoliy Afrikaning qurg‘oqchil hududlarida uchraydi va ekologik tizimlarni barqarorlashtirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqotda Populus euphratica daraxtini mikroklonli ko‘paytirish bosqichlari ya’ni eksplant tanlash, sirt sterilizatsiyasi, sun’iy ozuqa muhiti optimizatsiyasi, eksplantlarga ekzogen fitoregulyatorlar ta’siri (regeneratsiya, rizogenez) va regenerant mikroo‘simliklar transplantatsiyasi va akklimatizatsiyasi amalga oshirildi.