KOLIBAKTERIOZ KASALLIGINING ZAMONAVIY TADQIQOT USULLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15359869 - Bazarbaeva, D.I.; Orazbaev, J.K.; Ubaydullaev, T.K. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda Qoraqalpog‘iston sharoitida kolibakterioz kasalligining zamonaviy diagnostikasi bo‘yicha tadqiqot usullari tahlil qilingan. Mintaqada kasallikning keng tarqalish sabablari, an’anaviy va zamonaviy tashxis usullarining samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Xususan, bakteriologik, molekulyar-genetik va immunologik diagnostika usullari hamda antibiotiklarga sezuvchanlikni aniqlashning ahamiyati tahlil qilingan. Tezisda Qoraqalpog‘istonning ekologik va veterinariya sharoitidan kelib chiqqan holda, kasallikning oldini olish va samarali kurashish strategiyalari bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Ushbu ish kolibakterioz diagnostikasini takomillashtirish hamda veterinariya xizmatlarini rivojlantirishga yo‘naltirilgan ilmiy va amaliy ma’lumotlarni o‘z ichiga oladi.