QARAQALPAQSTAN RESPUBLIKASI QANLIKÓL HAM QOŃIRAT RAYONLARINDA QUSSHILIQ FERMER XOJALIQLARINDA SAQLANIP ATIRǴAN QUSLARDIŃ PASTERELLYOZ KESELLIGI HÁM ONIŃ PROFILAKTIKASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15362062 - Rejepbayev, J.E.; Nurimova, P.W. (International scientific and practical conference, 2025)
Usı maqalada quslarda pasterellyoz keselliginiń tarqalıwı. sebeplerinen baslap, onıń klinikalıq belgileri, diagnostikası hám profilaktikalıq ilajları haqqında tolıq maǵlıwmat berilgen. Pasterellyoz keselligi quslar arasında awır kesellik bolıp, onıń keń tarqalıwı hám jaman sanitariya sharayatları sebepli kesellikti emlewde kóp qıyınshılıqlarǵa dus keledi. Keselliktiń aldın alıw ushın sanitariyalıq sharayatlardı jaqsılaw, durıs awqatlandırıwdı támiyinlew hám turaqlı vaksinaciya ilajlarin ámelge asırıw kerek. Sonday-aq, maqalada keselliktiń diagnostikası, belgileri hám profilaktikası boyınsha usınıslarda keltirilgen.