САБЗАВОТ-ПОЛИЗ МАХСУЛОТЛАРИНИ ҚАЙТА ИШЛАШ ЖАРАЁНИДА БОШҚАРУВ УЧУН АНАЛИТИК МАЪЛУМОТЛАРИНИ ОЛИШ: https://doi.org/10.5281/zenodo.15390827 - Абсаматов , Даврон (International scientific and practical conference, 2025)
Сабзавот-полиз маҳсулотларини қайта ишлаш учун қабул қилиш, ташиш ва қабул қилиш жараёни, махсулотнинг сифаига баҳо бериш, қабул қилинган махсулотларни ҳужжатларда расмийлаштириш, қайта ишлашга йўналтириш, қуритилган махсулотни саралаш, қадоқлаш ва экспортга йўналтириш халқаро бозорга олиб чиқиш, мамлакат иқтисодиётининг ривожланишида муҳим ўрин тутади. Бунда 2030 йилгача қайта ишланган сабзавот-полиз махсулотларни қуритишни ривожлантириш истиқболлари, қайта ишловчи корхоналарни ишлаб чиқариш қувватларини ўрганиш, янги қайта ишловчи корхоналарни кўпайтириб самарали бошқариш орқали экспорт салоҳиятини ошириш, қишлоқ хўжалиги соҳасини ривожлантириш ва маҳаллий тадбиркорларнинг рақобатбардошлигини оширишга хизмат қилади. Ҳар бир сабзавот-полиз махсулотларининг хусусиятидан келиб чиқиб қарор қабул қилиш орқали харажатларни камайтиришга олиб келиш ўрганилган.