RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR TA'SIRIDA TURIZM SANOATINING TRANSFORMATSIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.17242537 - Ko‘chimov , Abdujamil; Murotjonova , Mubina (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar ta’sirida turizm sanoatida yuz berayotgan o‘zgarishlar tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda onlayn bronlash tizimlari, mobil ilovalar, virtual va kengaytirilgan haqiqat (VR/AR), sun’iy intellekt, hamda blokcheyn texnologiyalarining keng qo‘llanilishi turizm xizmatlarini yangi bosqichga olib chiqmoqda. Raqamli iqtisodiyot turizmda nafaqat samaradorlikni oshirish, balki mijozlar tajribasini yaxshilash, xizmatlarning shaffofligini ta’minlash va marketing jarayonlarini optimallashtirish imkonini bermoqda. Maqolada xalqaro tajribalar va O‘zbekiston turizmi misolida raqamli texnologiyalarning amaliy ahamiyati, shuningdek, ularning imkoniyatlari va muammolari yoritilgan.