O'ZBEKISTONDA CHOYXONALAR FAOLIYATI TARIXIGA NAZAR (XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHI MISOLIDA): https://doi.org/10.5281/zenodo.17250227 - Nasirov , Bunyod (International scientific and practical conference, 2025)
Maqolada aholi kundalik hayotida muhim ahamiyat kasb etgan choyxonalarning XIX asr oxiri – XX asr boshidagi faoliyati, turli davrlarda choyxonalar faoliyati bilan yuz bergan o‘zgarishlar, munosabat kabi masalalar yoritilgan. O‘zbekiston aholisi hayotida choyxonalar faoliyati qadimiy tarixga ega bo‘lib, aholining ijtimoiy hayotida muhim ahamiyat kasb etgan.