SUN'IY INTЕLLЕKT VA FALSAFA UYG'UNLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.17250370 - Allamuratova , Nilufar; Ismatova , Madina (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqola sun’iy intellekt va falsafaning o‘zaro bog‘liqligini tahlil qiladi. XXI asr texnologiyalarining yuksalishi inson hayoti va tafakkuriga chuqur ta’sir ko‘rsatmoqda. Sun’iy intellektning ontologik va gnoseologik jihatlari, axloqiy mas’uliyat, ijtimoiy tenglik va inson mohiyati masalalari muhokama qilinadi. Maqolada sun’iy intellektning inson ongiga ta’siri, axloqiy qarorlar qabul qilishdagi roli hamda ijtimoiy adolat masalalari falsafiy nuqtai nazardan o‘rganilgan. Sun’iy intellektning rivojlanish jarayonida insoniyatning ma’naviy va falsafiy qadriyatlarini hisobga olish zarurligi ta’kidlanadi.