GRAF ASOSIDA TIMSOLLARNI ANIQLASH UCHUN VIDEO TASVIRLARDA ANOMALIYANI MODELLASHTIRISH: FAZOVIY-VAQTINCHALIK YONDASHUV: https://doi.org/10.5281/zenodo.17262907 - Shirinboyev , Ravshan (International scientific and practical conference, 2025)
Harakatni aniqlashda optik oqim texnologiyasi qo‘llaniladi. Optik oqim, har bir pikselning vaqt bo‘yicha o‘zgarishini o‘lchash orqali harakatni aniqlashga yordam beradi. Optik oqim matematikasi asosan Lucas-Kanade metodi yoki Farneback metodiga asoslanadi.