BLOKCHEYN VA MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.14405700 - Shaydulov , Shahzod; Toʻraqulov , Nodirbek; Marqayev , Suxrobjon (Journal of International science networks, 2024)
Ushbu tezisda blokcheyn texnologiyasining moliyaviy sohadagi roli va ta’siri tahlil qilinadi. Blokcheynning asosiy xususiyatlari, shaffoflik, xavfsizlik va decentralizatsiya moliyaviy xizmatlarni qanday o’zgartirayotganligi ko’rib chiqiladi. Moliyaviy texnologiyalar (fintech) bilan birgalikda, blokcheynning to’lov tizimlari, kreditlash, ta’minot zanjiri va boshqa moliyaviy jarayonlardagi qo’llanilishi tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari blokcheyn va moliyaviy texnologiyalarning kelajagi, imkoniyatlari va muammolarini belgilaydi.