MAGNIT MAYDONINING TOKLI OʻTKAZGICHGA TAʼSIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14905572 - Tovboyev , Jasurbek (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada magnit maydonining tokli oʻtkazgichga taʼsiri oʻrganiladi. Magnit maydoni va tokli oʻtkazgich oʻrtasidagi oʻzaro taʼsir fizik hodisa sifatida tahlil qilinadi. Maqolada Lorens kuchi, Hall effekti, magnit qarshiligi kabi tushunchalar yoritiladi. Shuningdek, magnit maydonining tokli oʻtkazgichdagi elektronlar harakatiga taʼsiri va natijada paydo boʻladigan elektromagnit hodisalar haqida batafsil maʼlumotlar keltiriladi. Maqola ilmiy tadqiqotlar va amaliy misollar asosida yozilgan boʻlib, magnit maydonining tokli oʻtkazgichga taʼsirini tushunishga yordam beradi.