SANOAT KORXONALARI MHXS ASOSIDA HUDUDLAR KESIMIDA TMZLARINING SHAKLLANGANLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15080947 - Otashev, Jahongir (Journal of International science networks, 2025)
Bugungi kunda sanoat korxonalarining moliyaviy holatini muntazam tahlil qilishlarsiz samaradorlikni oshirib bo`lmaydi. Chunki shiddat bilan rivojlanayotgan bozor iqtisodiyoti xato va kamchiliklarni kechirmaydi. Natijalar va buxgalteriya ishlarining qanday olib borilishi korxona kelajagini yaqqol ko`rsatib beradi. Har bir sanoat korxonalarida marketingni yo`lga qo`yish bu samaradorlikni oshirish uchun eng birinchi qadam hisoblanadi. Axborotlashgan zamonda barcha soha kabi bozor iqtisodiyoti ham kerakli axborot va yangiliklarga muhtoj. Shuning uchun ham muntazam axborot kelishini ta`minlash zarur.