NOTO’LIQ OILADA VOYAGA YETAYOTGAN O’SMIRLARNING PSIXOLOGIK MUAMMOLARINI HAL QILISH USULLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15255353 - To‘raqulov , Ulug‘bek; Aripova , Dilrux (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu ilmiy maqola noto‘liq oilada voyaga yetayotgan o‘smirlarning psixologik muammolarini hal qilish usullarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda noto‘liq oilada o‘sayotgan o‘smirlarning o‘zini baholash, tashvish, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar va boshqa psixologik muammolari tahlil qilindi. Tadqiqotning maqsadi o‘smirlarning psixologik holatini yaxshilash, ijtimoiy moslashuvni qo‘llab-quvvatlash va psixologik yordam ko‘rsatishning samarali usullarini aniqlashdir. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, psixokorrektsion mashg‘ulotlar, ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirish va psixologik maslahatlar o‘smirlarning psixologik holatini yaxshilashda samarali bo‘lishi mumkin. Tadqiqot psixologik yordamning ahamiyatini va noto‘liq oilalarda o‘smirlar bilan ishlashda yangi yondashuvlarni ilgari suradi.