RAQAMLI IQTISODIYOTDA MOBIL TEXNOLOGIYALAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15314346 - Qarshiboyeva , Gulrux; Nizametdinov , Alijon; Bo‘ltakov , Sardor (Journal of International science networks, 2025)
Raqamli iqtisodiyot bugungi global raqobat muhiti va texnologik taraqqiyot sharoitida mamlakatlarning iqtisodiy salohiyatini oshirishda asosiy omillardan biriga aylanmoqda. Shu nuqtayi nazardan, mobil texnologiyalar raqamli iqtisodiyotning eng muhim bo‘g‘inlaridan biri sifatida alohida o‘ringa ega. Ular orqali nafaqat kundalik hayotda, balki ishlab chiqarish, xizmat ko‘rsatish, moliyaviy xizmatlar, sog‘liqni saqlash, ta‘lim, transport va boshqa ko‘plab sohalarda tub o‘zgarishlar yuz bermoqda. Mobil texnologiyalar yordamida iqtisodiy faoliyatning ko‘plab yo‘nalishlari avtomatlashtirilmoqda, real vaqt rejimida ma‘lumot almashinuvi ta’minlanmoqda, xarajatlar kamaymoqda va eng muhimi, inson kapitalidan samarali foydalanish imkoniyati ortmoqda.