OMBORXONADA 3D SKANERDAN FOYDALANISHNI AFZALLIKLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15314693 - Yodgorbekov , Otabek (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada ERP (Korxona resurslarini rejalashtirish) tizimidan ta’minot zanjirini boshqarishda foydalanishning afzalliklari muhokama qilindi. ERP tizimi integratsiyalashgan platforma sifatida korxonalarni turli bo‘limlarida jarayonlarni avtomatlashtirish va optimallashtirishga yordam beradi. Tadqiqotda rivojlangan davlatlarda ERP tizimlarining keng tarqalganligi, ularning ta’minot zanjiri jarayonlariga kiritadigan yutuqlari va boshqa tizimlardan farqlari tahlil qilingan.