KONVOLYUTSION NEYRON TARMOQLAR(KNT) QO’LLANILISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15316208 - Mustafoyev , Erali; Abdurasulov , Alijon (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada Konvolyutsion neyron tarmoqlari (KNT) sun’iy intellekt va mashinaviy o‘rganishda — qo‘llanilayotgan chuqur o‘rganish (deep learning) arxitekturasi — haqida umumiy ma’lumot beriladi. KNTlar ayniqsa tasvir tanish, tasniflash va obyektni yuqori sifatli ko‘rinishda. Aniq qatlamlarda KNT ning tuzilishi, ishlashi, asosiy qatlamlari (konvolyutsion, qatlam aktivatsiya funksiyasi, va to‘liq prinsip va havuz qatlamlar), hamma mashg’ulot jarayonlari yoritiladi.