B2(RIBOFLAVIN) VITAMININI SANOATDA ISHLAB CHIQARILISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15323232 - Temirova , Ruxshona; Bahromova , Mashxura; Muqaddas , Sobirova (Journal of International science networks, 2025)
Vitaminlar organizmning normal faoliyati uchun zarur boʻlgan, lekin organizmda ishlab chiqarilmaydigan mikromaqsadli birikmalardir. Ular turli biologik jarayonlarni boshqarishda, immun tizimi, asab tizimi va energiya almashinuvini qoʻllab-quvvatlashda muhim rol oʻynaydi. Vitaminlarni an’anaviy usullar bilan ishlab chiqarish oʻzining murakkabligi va iqtisodiy jihatdan samarasizligi sababli, soʻnggi yillarda biotexnologik usullar orqali ishlab chiqarish tez rivojlanib bormoqda.