O’ZBEKISTONDA INNOVATSION SIYOSATNING HOLATI VA RIVOJLANISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15349980 - Mukarramova , Marjona (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda innovatsion siyosatning shakllanishi, mavjud holati va uni rivojlantirishga qaratilgan davlat strategiyalari tahlil qilinadi. Unda milliy innovatsion tizimni takomillashtirish, ilm-fan va ishlab chiqarish integratsiyasini kuchaytirish, yuqori texnologiyali sohalarga investitsiyalarni jalb etish, hamda startap-ekotizimini rivojlantirish kabi ustuvor yo‘nalishlar yoritiladi. Shuningdek, innovatsion siyosatni amalga oshirishda duch kelinayotgan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ham keltiriladi. Maqola O‘zbekistonning raqobatbardosh iqtisodiyotga o‘tishida innovatsiyalar hal qiluvchi rol o‘ynashini asoslaydi.