ELEKTRON TIJORATNI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15377681 - Sultonaliyeva , Zulayxo (Journal of International science networks, 2025)
Bu maqolada elektron tijoratning o‘rni va uning ahamiyati va shu bilan birga elektron tijoratni rivojlantirish bosqichlarini tahlili berilgan. Internet va axborot texnologiyalari shiddat bilan rivojlanib ketayotgan bu dunyoda jamiyatning barcha ijtimoiy va iqtisodiy bo‘g‘inlari virtual olamga ko‘chib boshlagan. Shular qatorida tijorat ham elektron shaklga o‘tishi bu tabiiy hol hisoblanadi. Insonlar uchun hech qanday to‘siqlarsiz bir vaqtning o‘zida bir necha bozor narxlarini solishtirish hamda eng maqbullarini tanlash qulay bo‘lganligi sabab elektron tijoratda keskin talab oshmoqda, bu tijoratchilar uchun ham qulay bo‘lganligi sabab taklif ham mos ravishda o‘sib bormoqda.