GEN TERAPIYASI TEXNOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15377715 - Umarova , Zuhra; Nomozova , Mahliyo; Ismoilova , Mohina (Journal of International science networks, 2025)
Gen terapiyasining asosiy maqsadi nuqsonli va kasallik qoʻzgʻatuvchi genni sogʻlom gen bilan almashtirishdir. Gen terapiyasining maqsadi somatik, ya’ni tana hujayrasi yoki jinsiy hujayra, ya’ni tuxum yoki sperma boʻlishi mumkin. Hozirgi vaqtda amaliyotda davolash usullari somatik hujayralarga qaratilgan boʻlib, jinsiy hujayralar ustida ishlash axloqiy va qonuniy ravishda qabul qilinmaydi[1].