IQTISODIYOTNING RAQOBATDOSHLIGI VA UNI TA’MINLASHNING USTUVOR YO’NALISHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15381879 - Joldasbaev , Ruslan (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur maqolada iqtisodiyotning raqobatdoshligi tushunchasi, uni belgilovchi asosiy omillar hamda raqobatdoshlikni oshirishga xizmat qiluvchi strategik yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Xususan, innovatsion rivojlanish, samarali institutsional islohatlar, inson kapitalini rivojlantirish va zamonaviy infratuzulmani yaratish orqali milliy iqtisodiyot raqobatdoshligini ta’minlash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston misolida amalga oshirilayotgan islohatlar tajribasi hamda xalqaro reytinglardagi o‘rni asosida amaliy takliflar ishlab chiqilgan. Taqdqiqot natijalari iqtisodiy siyosatni takomillashtirishda nazariy va amaliy ahamiyatga ega.