MUSTAQILIKKA ERISHGANDAN KEYIN TURIZM SOHASIDA AMALGA OSHIRILGAN ISLOHOTLAR KO’RSATKICHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15381939 - Safarova , Gulmira (Journal of International science networks, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida turizm sohasining rivojlanishi, iqtisodiyotning boshqa tarmoqlari bilan birgalikda, mamlakatning barqaror iqtisodiy o‘sishiga xizmat qilmoqda. Turizm sektori nafaqat iqtisodiy o‘sishning muhim tarmog‘iga aylanishi, balki yangi ish o‘rinlari yaratish, mintaqaviy taraqqiyotga hissa qo‘shish va madaniy merosni asrab-avaylash kabi ko‘plab ijtimoiy-iqtisodiy foydalar keltiradi. Turizm sohasiga kiritiladigan sarmoya iqtisodiyotning boshqa tarmoqlari bilan bog‘liq bo‘lgan infratuzilma, xizmatlar va me’moriy obidalar kabi omillarga tayanadi. Sarmoya, avvalo, hududlarda mehmonxona va turistik ob’ektlar qurilishi, transport tizimini rivojlantirish, yangi turistik yo‘nalishlarni ochish, va turizmni boshqarish tizimining modernizatsiyasini o‘z ichiga oladi.