O’ZBEKISTONDA INNOVATSION SIYOSATNING HOLATI VA RIVOJLANISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15385599 - Mukarramova , Marjona (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu ishda O‘zbekiston Respublikasida innovatsion siyosatning shakllanishi, amaldagi holati va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Mamlakatda innovatsion iqtisodiyotni shakllantirish, ilm-fan va texnologiyani iqtisodiyotga integratsiya qilish bo‘yicha amalga oshirilayotgan davlat dasturlari, qonunchilik bazasi hamda institutsional islohotlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, innovatsion faoliyatni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, raqamli texnologiyalarni joriy etish va startap ekotizimining rivoji asosiy e’tibor markazida bo‘ladi. Tadqiqotda mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar beriladi.