DAVLAT VA XUSUSIY SHERIKLIK LOYIHALARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15385729 - Xaitmurodova , Rohila (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur ishda davlat va xususiy sheriklik (DXSh) asosidagi loyihalarning iqtisodiy samaradorligini baholash masalalari o‘rganilgan. DXSh mexanizmining asosiy turlari, ularning afzalliklari hamda iqtisodiyotdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, DXSh loyihalarini amalga oshirishda uchraydigan asosiy xavf-xatarlar va ularni boshqarish usullari ko‘rib chiqilgan. Iqtisodiy samaradorlikni baholash uchun qo‘llaniladigan mezonlar – sof joriy qiymat (NPV), ichki rentabellik normasi (IRR), diskontlangan to‘lovlar muddati va foyda xarajatlar nisbati (BCR) kabi ko‘rsatkichlar asosida tahlillar keltirilgan. Tadqiqot natijalari DXSh loyihalarini tanlash va amalga oshirishda samaradorlikni oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqishda qo‘llanilishi mumkin.