HUDUDIY DXSH LOYIHANING TAHLILI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15385752 - Xaitmurodova , Rohila (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu ishda O‘zbekiston hududlarida amalga oshirilgan davlat-xususiy sheriklik (DXSh) loyihalarining iqtisodiy va ijtimoiy jihatdan tahlili keltirilgan. Xususan, loyiha tanlash, amalga oshirish jarayoni, moliyalashtirish manbalari va erishilgan natijalar chuqur o‘rganilgan. Tahlil davomida hududiy darajadagi DXSh loyihalarining ahamiyati, ularning mahalliy infratuzilmani rivojlantirishdagi o‘rni hamda aholiga ko‘rsatilayotgan xizmatlar sifatiga ta’siri aniqlangan. Shuningdek, amaldagi loyihalarning ijobiy va salbiy tomonlari, yuzaga kelgan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ham ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari hududiy darajada yangi DXSh loyihalarini samarali rejalashtirish va boshqarishda amaliy ahamiyat kasb etadi.