ISHLAB CHIQARISH INFRATUZILMASINI INTEGRATSIYA QILISH VA RIVOJLANTIRISH YO’LLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15386278 - Ibragimova , Moxichehra (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada ishlab chiqarish infratuzilmasining iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni, uning tarkibiy qismlari o‘rtasida integratsiyani kuchaytirish zaruriyati va bu borada amalga oshirilayotgan innovatsion chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda ishlab chiqarishning asosiy infratuzilma bo‘g‘inlari — sanoat, transport, energetika va qishloq xo‘jaligi tarmoqlari — o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, raqamli texnologiyalar joriy etilishi, innovatsion infratuzilma modellarining roli va moliyaviy mexanizmlar muhokama etilgan. Maqolada tarmoqlararo uzviylik orqali ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, logistik xarajatlarni kamaytirish, eksport salohiyatini kuchaytirish hamda iqtisodiy hududlar o‘rtasidagi tafovutlarni qisqartirish imkoniyatlari ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan islohotlar, xalqaro tajribalar asosida taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.