BILIMLAR IQTISODIYOTINI TATBIQ ETISHNING SAMARADORLIGI VA UNING BAHOLASH MEZONLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15386322 - Tursunboyeva , Gulbahor (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur maqolada bilimlar iqtisodiyotining amaliyotga joriy etilishi samaradorligi va uni baholashning ilmiy asoslangan yondashuvlari yoritilgan. Iqtisodiy rivojlanishda bilim, axborot, texnologiya va inson kapitali yetakchi resurslar sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, bilimlar iqtisodiyotining asosiy ko‘rsatkichlari, ularni baholovchi indikatorlar, O‘zbekistondagi mavjud islohotlar, xalqaro tajriba hamda bu modelning real natijalarini tahlil qilish orqali kelajak istiqbollari belgilab berilgan. Maqolada ilm-fan, ta’lim va innovatsiyalar integratsiyasiga alohida urg‘u beriladi.